Hieronder vind je onze werkgroepen en lees je wat elke werkgroep doet:

Werkgroep Avontuurlijk spelen

De werkgroep ‘Avontuurlijk spelen’ houdt zich bezig met de ontwikkeling van avontuurlijk spelen in Park de Stadshoeve. Wij zijn trots op de inmiddels gerealiseerde Wilgenburcht op het ‘eiland’ Werkeren. De werkgroep heeft zich bezig gehouden met de aanleg van de speeltuin voor nul tot en met vier jaar (tegenover Bistro de Stadshoeve). Momenteel is de werkgroep druk met de ontwikkeling van een Speelkasteel voor 5 jaar en ouder. Ook zijn er heuse plannen voor een gracht en een trekvlot tussen het Speelkasteel en 'eiland' Werkeren.

We worden ondersteund door verschillende partijen, waaronder Next Infragroep en Arcadis (KNHM).

Werkgroep Dieren

De werkgroep Dieren is verantwoordelijk voor een diversiteit aan dieren op de kinderboerderij. Zij verzorgen de dieren en zien toe op het dierenwelzijn. Ze willen het voor kinderen graag mogelijk maken om in contact te komen met de dieren. In de toekomst zullen activiteiten worden ontwikkeld om dit te realiseren.

Werkgroep Educatie

De educatieve werkgroep organiseert het hele jaar door uiteenlopende evenementen voor jong en oud in het ontmoetingscentrum.
Ook beheert deze groep de agenda met betrekking tot beschikbaarheid van de ontmoetingsruimtes voor vergaderingen, bijeenkomsten, workshops etc.

Werkgroep Geschiedenis

De werkgroep Geschiedenis haalt de geschiedenis van Werkeren op en geeft die op Park de Stadshoeve weer in een wandelroute die van het verleden naar het heden leidt.
Deze groep onderzoekt hoe het er vroeger aan toeging in het gebied ‘Werkeren’ en vertelt dit in mooie verhalen en anekdotes.

Werkgroep Tuinen

De werkgroep Tuinen houdt zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de drie geweldige belevenistuinen. Zij werken daarbij nauw samen met De Groene Welle en Het Zonnehuis.

Werkgroep 5000&Co

Travers Welzijn is in samenwerking met Sportservice Zwolle gestart met het project 5000&Co. Een project waarbij verenigingen en instellingen in Stadshagen van elkaar leren hoe je jongeren laat participeren.

De volgende verenigingen en instellingen doen mee: CSV’28, De Fontein (kerk), de afdeling wijkzaken van de gemeente Zwolle, de Hopmankippers groep, jongerencentrum Level Z, NieuwzKidz, de Stadkamer, wijkstichting Stadshagen Totaal, Park de Stadshoeve, Sonrise, TC ’91, projectgroep winkelcentrum en CKV Sparta.

Meer lezen over 5000&Co.

 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2018 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring