Hieronder vind je onze werkgroepen en lees je wat elke werkgroep doet:

Werkgroep Avontuurlijk spelen

De werkgroep ‘Avontuurlijk spelen’ houdt zich bezig met de ontwikkeling van avontuurlijk spelen in Park de Stadshoeve. Inmiddels is de Wilgenburcht op het ‘eiland’ Werkeren gerealiseerd, de speeltuin voor nul tot en met vier jaar (tegenover Bistro de Stadshoeve) en het Speelkasteel voor 5 jaar en ouder. Naast het onderhoud van deze mooie speelgebieden, zal de waterloop rondom het speelkasteel nog verreikt worden met avontuurlijke cross-over elementen en zal het speelgebied rondom de speeltuin 0-4 jaar nog verder worden ontwikkeld.  

Werkgroep Dieren

De werkgroep Dieren is verantwoordelijk voor een diversiteit aan dieren op de kinderboerderij. Zij verzorgen de dieren en zien toe op het dierenwelzijn. Ze willen het voor kinderen graag mogelijk maken om in contact te komen met de dieren. In de toekomst zullen activiteiten worden ontwikkeld om dit te realiseren.

Werkgroep Educatie

De educatieve werkgroep organiseert het hele jaar door uiteenlopende evenementen voor jong en oud in de Stadshoeve. 
Ook beheert deze groep de agenda met betrekking tot beschikbaarheid van de ontmoetingsruimtes voor vergaderingen, bijeenkomsten, workshops etc.

Werkgroep Geschiedenis

De werkgroep Geschiedenis haalt de geschiedenis van Werkeren op en geeft die op Park de Stadshoeve weer in een wandelroute die van het verleden naar het heden leidt. Deze groep onderzoekt hoe het er vroeger aan toeging in het gebied ‘Werkeren’ en vertelt dit in mooie verhalen en anekdotes.

Werkgroep Tuinen

De werkgroep Tuinen houdt zich bezig met het ontwerpen, aanleggen en onderhouden van de drie geweldige belevenistuinen. Zij werken daarbij nauw samen met De Groene Welle en Het Zonnehuis.

 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2019 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring