Bij Park de Stadshoeve kun je veel leren over alles wat groeit en bloeit.
Het is wetenschappelijk bewezen dat een groenrijke omgeving een positief effect heeft op de gezondheid van de mens. Daarom willen wij voor de wijk hier een goed voorbeeld in zijn.

In onze belevenistuinen kun je straks van alles ontdekken over groenten, planten en bloemen. Zo zijn er zintuigprikkelende planten te vinden in de vorm van geur, voelen en zelfs horen. Door speciaal aangelegde paden zijn alle tuinen ook bereikbaar voor mensen in een rolstoel.

Belevenistuin die jouw zintuigen prikkelen

De belevenistuin met planten die jouw zintuigen prikkelen, is verdeeld over vier plekken in het park. Je kunt dus heerlijk rondom het park door de tuinen slenteren en je ogen, oren, geur en tast de kost geven. Als dat geen belevenis is!

Belevenistuin groente en fruit

De groenten en fruit belevenistuin vertegenwoordigt alles wat het land ons aan bijzondere producten kan brengen. In deze tuin worden allerlei groentes gekweekt. De o zo bekende, maar ook de vergeten groentes. Vooral voor kinderen zijn deze tuinen erg leerzaam, aangezien ze zo kennismaken met de afkomst van het eten op hun bord. Ook zullen er verschillende fruitsoorten te vinden zijn.

Regelmatig worden er leuke workshops georganiseerd met de producten uit onze tuinen. Als je vriend van Park de Stadshoeve wordt dan houden we je op de hoogte van alle workshops.

Moerastuin

Met onze toekomstige moerasachtige tuin willen we amfibieën en insecten aantrekken. Jong en oud kunnen dan op ontdekkingstocht en veel leren over deze kleine wezens.

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2018 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring