Eindeloos spelen en ook nog eens veel over de natuur ontdekken. In de natuurspeeltuin van Park de Stadshoeve kunnen kinderen uit Stadshagen en omgeving hun kinderhart ophalen. Vrijuit spelen en tegelijk dingen leren was nog nooit zo leuk! 

In een wijde (groene) omgeving hebben je kinderen de tijd van hun leven en kun je zelf ontspannen genieten op het terras van onze gezellige Bistro. Natuurlijk mag je ook lekker avontuurlijk met je kind(eren) mee spelen. 

Bij Park de Stadshoeve kunnen jouw kinderen hun energie wel kwijt. Door boeiend spelen bloeien ze helemaal op. Kom dus eens lekker samen genieten in het groene Stadshagen hart. 

Zoveel te spelen in onze natuurspeeltuin...

De Hummelhoeve

Voor de allerkleinsten (0-4 jaar) is er tegenover het terras van Bistro de Stadshoeve een speeltuin met een variatie aan schommels, glijbaan, een blote voetenpad en nog veel meer. Vanaf het terras kun je jouw kleintje(s) goed in de gaten houden. 

Naast de speeltuin kan er (op warme dagen) ook met water gespetterd worden. Een waterpomp in de waterloop zorgt hier voor urenlang speelplezier. 

De Wilgenburcht

Op het ‘eiland’ Werkeren, waar vroeger kasteel Werkeren stond, is een imposante stervormige burcht gebouwd op een constructie van beton, een monument dat nooit is afgebouwd. Rondom telt de burcht maar liefst zes toegangstunnels van wilgentakken. Een geweldige speelplek voor avontuurlijke kinderen. 

Samen bouwen, samen spelen
Met onze vrijwilligers (werkgroep Schoolambassadeurs ) en de kinderen van zes basisscholen uit Stadshagen zijn, op 6 april 2017 , de tunnels in elkaar gevlochten. Met groot enthousiasme deden alle kinderen hieraan mee. Door de hulp van deze kinderen kunnen andere kinderen nu heerlijk spelen in de burcht van onze indrukwekkende natuurspeeltuin. Bij het Park de Stadshoeve staat onderlinge betrokkenheid voorop.

Het speelkasteel 

Recht tegenover de Wilgenburcht is een reusachtig houten speelkasteel gebouwd met een heuse gracht eromheen. Veel klauter en klim plezier is hier te beleven voor kinderen vanaf 5 jaar. Op diverse plekken kunnen kinderen  het water oversteken (en het kasteel veroveren). Daarnaast  hebben wij de wens om op een aantal plekken nog avontuurlijke cross-over elementen toe te voegen in de gracht, waardoor kinderen tussen het eiland Werkeren (de Wilgenburcht) en het speelkasteel (met speelgebied) kunnen oversteken. 

Leren over geschiedenis
Spelenderwijs leren kinderen automatisch iets over de lokale geschiedenis. Op het kasteel is een groot schild aangebracht met daarop de familie wapens van de familie's die ooit op het echte kasteel Werkeren hebben gewoond. 

Bewust duurzame natuurspeeltuin

Wij denken graag aan ons milieu en daarom is alles op het gebied van spelen duurzaam. We maken kinderen ook graag bewust van duurzaamheid en het zuinig zijn op onze aarde. Dit geven we graag aan ze door. 

Samen met je kinderen kun je ook heerlijk knuffelen met verschillende boerderijdieren of meer over bloemen en planten leren in de drie belevenistuinen.

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2019 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring