Bij Park de Stadshoeve hebben we verschillende boerderijdieren. Door onze vrijwilligers van de werkgroep dieren en met behulp van de medewekers van Frion worden deze dieren dagelijks goed verzorgd. 

Bij de Stadshoeve proberen wij vooral veel verschillende soorten boerderijdieren te houden en het aantal dieren per diersoort is daarom ook beperkt. 

De dieren krijgen elke dag hun eigen eten en de nodige verzorging, wij verzoeken de bezoekers van het park daarom ook dat zij niet zelf eten meebrengen om de dieren te voeren. 

Draag je ons ook een warm hart toe, word vriend van de Stadshoeve.

Kippen

Bij de stadshoeve hebben we verschillende soorten kippen, bruine lohmann hennen en witte sexxus hennen. Ook hebben we een haan bij de Stadshoeve.

Varkens

We hebben op het park twee Kune Kune varkens. Het zijn meisjes, de grootste is de oudste en heet Britt en is de tante van de kleinere die Lilly heet. De varkens hebben hun eigen gebied vol met zand, want ze houden erg van vroeten. Ze hebben ook hun eigen schuilhok waarin ze kunnen slapen en schuilen voor nat of heel zonnig weer. 

Angorageiten

Bij de Stadshoeve hebben wij naar de boergeiten ook angorageiten. De angorageiten worden twee keer per jaar geschoren en de wol van de angorageiten is het duurste wol ter wereld (mohair wol). Meestal komt wol van schapen, maar deze geiten zijn heel bijzonder.

Boergeiten

Wij hebben bij de Stadshoeve drie boergeiten. Onze boergeiten zijn dol op buiten spelen en op klimmen en klouteren. De boergieten worden niet geschoren, maar zijn dol op borstelen. 

Ezels

Bij de Stadshoeve hebben wij twee ezels. Het zijn meisjes en onze ezels heten Papette en Lalo. Ze zijn bij ons gekomen van de ezelopvang "De grote ezel" uit Olst. 

banner bistro

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro
Hou me op de hoogte van de activiteiten

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2020 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | privacy & cookie verklaring