Historische wandeling

Wandelen van het 'Werkeren' verleden naar het heden

Op Park de Stadshoeve is een wandelroute uitgestippeld waarbij je veel interessante informatie krijgt over hoe het er vroeger aan toe ging op het terrein en hoe dat zich verder heeft ontwikkeld.

Een reis door de tijd (1)

Ken je deze treurwilg?

Bij het bruggetje vanaf de Arendshorstlaan markeert hij de toegang tot Park de Stadshoeve. Bijna veertig jaar geleden plantten we hem op moederdag achter de moestuin van mijn ouderlijk huis, boerderij ’t Werkel. Dat erf, aan het begin van polder Mastenbroek, kende ik op mijn duimpje.

Een reis door de tijd (2)

Ridders Van Voorst en kasteel Werkeren

Muren van ruim twintig meter hoog en drie meter dik, een dertig meter brede gracht en een hoge toren: kasteel Voorst is rond het jaar 1300 een van de sterkste burchten in het land. En toch is er in 1363 al niets meer van over.

Een reis door de tijd (3)

Kasteel Werkeren en het Britse Koningshuis

Stel je voor: de Britse prinsen William en Harry aan de high-tea in Bistro de Stadshoeve. Een rare gedachte? Nee hoor, want hun verre voorouders komen hier vandaan!

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro
Hou me op de hoogte van de activiteiten

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2021 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | privacy & cookie verklaring