Nieuws

De ruimte de Stadshoeve is de ruimte direct achter de bistro op de begane grond. In deze ruimte is standaard een digi-bord aanwezig en daarnaast is het mogelijk om gebruik te maken van een flip-over. 

Van 15 maart tot en met 1 april kan er weer gestemd worden op de Stadshoeve! Wij doen namelijk mee met de Rabobank Clubkas Campagne, stem jij ook op ons? Met het geld wat we ontvangen willen we graag broeikassen aanschaffen voor in de moestuin. Door een broeikas te plaatsen vang je warmte en licht op en creëer je optimale omstandigheden om planten te kweken. Daarnaast is het een mooie manier om educatie te geven aan bijvoorbeeld de basisschoolleerlingen in onze wijk. 

De vrijwilligers van de werkgroep dieren willen heel graag een nieuw verblijf voor de konijnen. Zij merken namelijk dat de kinderen uit onze wijk Stadshagen graag contact willen maken met de konijnen en in de huidige situatie is dat moeilijk voor elkaar te krijgen. In dit toekomstige verblijf zullen dan ook cavia’s een onderkomen krijgen en creëren we de mogelijkheid om de konijnen en cavia’s te knuffelen.

Martin Hendriksen is genomineerd voor de Overijsselse Vrijwilligersprijs 2018, en daar zijn wij natuurlijk heel trots op! Wij zouden het fantastisch vinden wanneer iedereen op hem wil stemmen! Dit kan via deze link

Kerst op de Stadshoeve was een groot succes afgelopen zaterdag. Veel wijkbewoners wisten ons te vinden en konden genieten van kramen met ondernemers uit de streek, verschillende koren die optraden, een winterse BBQ en heerlijke Zwolse biertjes. We zijn blij verrast dat wij al zoveel mensen uit de wijk weten te bereiken. Door de grote toestroom van wijkbewoners bleken er logistiek wat knelpunten te zijn. Een uitdaging voor volgend jaar. Is jou ook nog iets opgevallen, laat het ons dan weten via info@parkdestadshoeve.nl. Wij kijken uit naar Kerst op de Stadshoeve op zaterdag 14 december 2019.

In de afgelopen vier weken is hard en intensief gewerkt door onze projectleider Martin Hendriksen, aannemersbedrijf Van Werven, ontwerpbureau Robuuste Basis en de leverancier De Bruine Speeltoestellen, om de vereiste aanpassing aan onze glijbaan te realiseren. Afgelopen vrijdag is deze aanpassing doorgevoerd en gisteren hebben wij van het keurmerkinstituut groen licht gekregen. Het speeltoestel voldoet nu aan alle veiligheidseisen en we zijn trots en blij dat vanaf vandaag, woensdag 19 december, het speeltoestel voor iedereen toegankelijk is. De kinderen uit de wijk Stadshagen kunnen nu echt volop genieten van dit mooi speelkasteel.

Zondag 18 november wordt het speelkasteel geopend. Het ontwerp en de technische uitwerking van het speelkasteel “Werkeren” is gedaan door het atelier Robuuste basis uit Kampen. Dit atelier is ontstaan uit een steeds meer voorkomende vraag naar betaalbare speelobjecten/omgevingen voor kinderen. In de afgelopen jaren zijn er verschillende schoolpleinen vernieuwd d.m.v. een design en construct principe, waarbij de opdrachtgever, de ontwerper en de realiserende partij vanaf begin tot het eind nauw samenwerken.

Oprichter van Robuuste basis is Gerrit van de Werfhorst. Hij geeft aan, dat het ontwerpen van speelobjecten een uit de hand gelopen hobby is. Zijn voornaamste drive is om alternatieve betaalbare speelobjecten te ontwerpen. Ons speelkasteel is een sprekend voorbeeld van een alternatief speelobject.

Op zaterdag 15 december toveren wij Park & Bistro de Stadshoeve weer om voor een gezellig en sfeervol kerstevent. Met overdekt en verwarmd terras, een lekkere winterse tapas bbq , ondernemers met mooie lokale producten, handgemaakte en ambachtelijk vervaardigde kerstkado's, workshop, optredens van verschillende koren en een levende kerststal kun je heerlijk komen genieten van deze mooie plek in Stadshagen. Kom gezellig langs vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur!

Als vriend van ons park zorg je voor het voortbestaan van Park de Stadshoeve. Je draag bij aan de nieuwe educatieve speelelementen en andere leerzame doelen die gaan over de natuur, het miliue, water en energie. Het park wil mensen uit Stadshagen en omgeving bij elkaar brengen. Elkaar ontmoeten, samen leren en groeien, dat is ons streven.

Zonder voldoende vrienden van de Stadshoeve is het voor de stichting niet haalbaar om het park te  blijven exploiteren, aangezien de financiele steun van de gemeente stopt. Met een vriendenbijdrage van minimaal 25,- euro per jaar ondersteun je onze werkgroepen, zodat zij de middelen hebben om mooie dingen te doen en aan de toekomst te bouwen waar je met je hele gezin, buren of vrienden in het park van kunt genieten. 

https://www.parkdestadshoeve.nl/steun-ons/aanmelden-als-vriend

 

Op vrijdag 12 oktober organiseerden de vijf kinderboerderijen van Zwolle de ‘Stoere Buitendag’ voor kinderen van de basisscholen uit Zwolle. Deze samenwerking tussen Travers welzijn, Stichting kinderboerderijen Zwolle en Stichting de Stadshoeve is ontstaan nadat duidelijk werd dat deze dag vanuit NMO niet meer georganiseerd zou worden. De kinderboerderijen vonden het juist belangrijk om aan te blijven geven dat buiten spelen in de herfst ook leuk is, reuze gezond en avontuurlijk! Door deze samenwerkingen aan te gaan en gebruik te maken van premie-op-actie is het alsnog gelukt om hier een succesvolle dag van te maken. 

Zaterdag 22 september is het burendagfeest bij Park de Stadshoeve!

Vanaf 10.00 - 14.00 uur laten wij graag de wijkbewoners zien wat wij het afgelopen jaar hebben gerealiseerd. We hebben leuke activiteiten voor jong en oud en hopen veel wijkbewoners weer een leuke ervaring te laten opdoen bij Park de Stadshoeve.

Speeltuin 0-4 jaar heet nu "De Hummelhoeve"

Dit voorjaar hebben wij de kinderdagverblijven gevraagd om mee te denken over een leuke naam voor de speeltuin 0-4 jaar. Kinderdagverblijf het Saffier van Doomijn heeft de winnende naam bedacht, namelijk "De Hummelhoeve". Afgelopen week hebben wij de naam van de speeltuin feestelijk geopend met de kinderen 

Stichting Park de Stadshoeve, een plek voor ontmoeten, verbinden en educatie voor jong en oud! Een park met een kinderboerderij, natuurspeeltuin, belevenistuinen en een gezellig Bistro.

Voorzitter Martin Hendriksen en medewerkers nemen enthousiast de cheque van € 250,-- van MEPD in ontvangst. Met deze cheque gaan ze twee zadels kopen zodat de kinderen fijn ezeltje kunnen rijden!

23 september 2017, officiële opening ‘De Stadshoeve’, liggend in Park de Stadshoeve het groene hart in de wijk Stadshagen te Zwolle. Onze nieuwe stip aan de horizon is werken aan de bewustwording van de wijkbewoner dat deze “eigenaar” is van de Park de Stadshoeve”. Dit betekent een transformatie van de organisatie van de stichting, die beschreven staat in het ondernemingsplan 2018 – 2020.

ING helpt lokale initiatieven, die Nederland sterker maken, graag vooruit met hun campagne “Help Nederland vooruit” en dit jaar is Park de Stadshoeve geselecteerd als één van de projecten binnen de regio Zwolle-Deventer. Het is ons gelukt om op de eerste plaats te eindigen en dus ontvangen wij van ING een bedrag van €5000,-. Met dit geld gaan wij op korte termijn de waterloop nog verder verrijken met speelelementen voor de kinderen in Stadshagen. Enorm bedankt voor jullie steun!

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2019 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring