De Stadshoeve is echt een burgerparticipatieproces. Dit is opgepakt vanaf september 2013 nadat de gemeente de vraag had gesteld of er betrokken bewoners waren. Het gaat om ontwikkelen, realiseren en exploiteren door bewoners.

De realisering van Park de Stadshoeve in Stadshagen kent een lange voorgeschiedenis. In 1999/2000 heeft Travers al plannen gemaakt voor een wijkboerderij met peuterspeelzalen, buitenschoolsopvang en een kinderdagverblijf. Travers exploiteerde al de wijkboerderijen Schellerhoeve, Klooienberg en Eemhoeve. Door de herijkingdiscussie is de voortgang in 2003 stil komen te staan. 

Het College heeft op 17 oktober 2006 toestemming verleend voor de realisering en exploitatie van de wijkboerderij binnen de randvoorwaarden van het programma van eisen, het stedenbouwkundige plan en de in de begroting gereserveerde financiële bijdragen. Landstede is met deze opdracht aan de slag gegaan, echter hebben zij de opdracht teruggegeven aan Gemeente Zwolle. 

Vanaf 2013 is het project opgepakt vanuit een burgerparticipatieproces en is er in 2015 een stichting opgericht met een stichtingsbestuur. Na heel veel inspanning van een groep vrijwilligers is het ontmoetingsgebouw met stallen voor dieren, een aantal speelplekken en de aanleg van de tuinen gerealiseerd. In september 2017 heeft Park de Stadshoeve haar deuren kunnen openen en is het park een feit. 

Draag je ons ook een warm hart toe, word vriend van de Stadshoeve! 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro
Hou me op de hoogte van de activiteiten

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2021 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | privacy & cookie verklaring