De wijkstichting Stadshagen Totaal heeft eind 2014 het oprichten van stichting de Stadshoeve geïnitieerd. Deze stichting werkt sinds januari 2015 aan het grootste burgerparticipatieproject van de gemeente Zwolle.

De bestuurders hebben het “realiseren van het ontmoetings- en educatiecentrum Park de Stadshoeve” als doel gesteld. Dit centrum is sinds 5 mei 2017 een feit en op 23 september werd het Park officieel geopend voor de wijk Stadshagen.

In het ondernemingsplan lichten we onze ambitie toe voor de volgende fase. Niet alleen inhoudelijk, maar ook financieel: In de periode 2018-2020 moet de ambitie om in 2028 100% financieel zelfvoorzienend te zijn voor een aanzienlijk deel zijn ingelost.

Ondernemingsplan 2018-2020 (PDF)

 

Stichting de Stadshoeve is sinds 1 februari 2017 een erkend CBF goede doelen stichting. 

 CBF Erkenningsrapport De Stadshoeve

Algemene toelichting

Activiteiten

De activiteiten van Stichting de Stadshoeve hebben ten doel:

  • De stichting heeft ten doel het dienen van het algemeen belang van de bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen, door het realiseren, continueren en faciliteren van een ontmoetingsplek voor de bewoners van de Zwolse wijk Stadshagen en het (doen) exploiteren van een kinderboerderij (inclusief educatieve ruimten), een plaats voor avontuurlijk spelen en stadstuinen, alsmede al hetgeen dat met het vorenstaande in de ruimste zin verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn;
  • De stichting heeft geen winstoogmerk.

Jaarrekening

 Jaarrekening 2020 (PDF)

 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro
Hou me op de hoogte van de activiteiten

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2021 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | privacy & cookie verklaring