In het 'SensHagen' project wordt ervaring opgedaan met burgers die zelf luchtkwaliteit, neerslag, verdamping, hitte en wind meten. Meerdere inwoners van Stadshagen doen hieraan mee. De Stadshoeve is ook een meet station voor dit project.

Er wordt gekeken naar wat er bij komt kijken om met kwalitatief hoogwaardige sensoren betrouwbare metingen te doen. Het RIVM, de Universiteit Twente en het KNMI denken mee over de sensoren die hiervoor ingezet kunnen worden. Hierdoor ontstaan goede mogelijkheden om de uitkomsten van de verschillende metingen te vergelijken.

De motivatie voor deelname is bij de deelnemers verschillend. Sommige mensen willen een sensor om te kijken of ze wind, verdamping en hitte kunnen vaststellen. Anderen willen wel eens weten wat de luchtkwaliteit bij de eigen woning heeft en welke vergroening een positief effect heeft op de luchtkwaliteit.

De Stadshoeve kan als centraal punt in de wijk natuurlijk niet missen als meet punt van zo'n mooi project. 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro
Hou me op de hoogte van de activiteiten

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2020 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | privacy & cookie verklaring