Bij Park de Stadshoeve hebben we verschillende boerderijdieren. Door onze vrijwilligers van de werkgroep dieren en met behulp van de medewekers van Frion worden deze dieren dagelijks goed verzorgd. 

Bij de Stadshoeve proberen wij vooral veel verschillende soorten boerderijdieren te houden en het aantal dieren per diersoort is daarom ook beperkt. 

De dieren krijgen elke dag hun eigen eten en de nodige verzorging, wij verzoeken de bezoekers van het park daarom ook dat zij niet zelf eten meebrengen om de dieren te voeren. 

Draag je ons ook een warm hart toe, word vriend van de Stadshoeve.

Ouessant

De Ouessant is het kleinste schapenras ter wereld; voor de rammen geldt een maximale schofthoogte van 49 cm en ze wegen omstreeks 20 kg, de ooien zijn 46 cm en wegen zo’n 14 kg.

De Texelaar

De Texelaar is een schapenras dat is voortgekomen uit het oorspronkelijke Texelse ras. In de tweede helft van de 19de eeuw is dit oude ras gekruist met een aantal Engelse rassen om een betere wol- en vleesopbrengst te krijgen.

Walliser Schwarznase

De Walliser Schwarznase is een bijzondere verschijning. Door de hoorns, de kleurkenmerken, robuuste en forse lichaamsbouw vallen deze schapen wel op. 

Kunekune varkens

De twee varkens zijn van het kunekune ras. Het zijn twee meisjes, de grootste is de oudste en heet Britt en is de tante van de kleinere die Lilly heet. De varkens hebben hun eigen gebied vol met zand, want ze houden erg van vroeten.

Ezels

Bij de Stadshoeve hebben wij twee ezels. Het zijn meisjes en onze ezels heten Papette en Lalo. Ze zijn bij ons gekomen van de ezelopvang "De grote ezel" uit Olst. 

Angorageiten

Bij de Stadshoeve hebben wij naar de boergeiten ook angorageiten. De angorageiten worden twee keer per jaar geschoren en de wol van de angorageiten is het duurste wol ter wereld (mohair wol). Meestal komt wol van schapen, maar deze geiten zijn heel bijzonder.

Boergeiten

Wij hebben bij de Stadshoeve boergeiten. Onze boergeiten zijn dol op buiten spelen en op klimmen en klouteren. De boergieten worden niet geschoren, maar zijn dol op borstelen. 

Toggenburger geit

Wietske, Sietske en Bopke zijn onze Toggenburger geiten. Deze geiten zijn zeer herkenbaar door hun melkchocoladebruine tot lakzwarte vacht en de ras specifieke witte aftekeningen op zijn kop, onderbenen en spiegel.

Konijnen

In ons konijnenverblijf hebben wij zes konijnen van verschillend ras. Samen met de cavia's hebben de konijnen een prachtig verblijf met drie rennen waar ze heerlijk kunnen spelen en

...

Lohmann brown

Lohmann brown kippen zijn vriendelijk, kunnen goed overweg met andere leden van het huishouden en hebben een gemakkelijk karakter. Ze leggen in principe dagelijks eieren, bij voorkeur bij

...

Hollandse krielkip

De Hollandse kriel is één van de oudste krielrassen van Nederland en is een oorspronkelijke kriel, waarmee bedoeld wordt dat de Hollandse kriel niet is afgeleid van een groter hoenderras. Bij de Stadshoeve loopt een prachtige haan.

banner bistro

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro
Hou me op de hoogte van de activiteiten

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2023 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | privacy & cookie verklaring