Bij Park de Stadshoeve in de wijk Stadshagen (Zwolle) staat avontuurlijk spelen centraal. In ons park kun je heerlijk buiten spelen in de diverse speeltuinen. Op diverse plekken kunnen kinderen spelen, waarbij gebruik van natuurlijke materialen centraal staat.

Speeltuin 

Op het park is een speeltuin voor kleine kinderen van 0-4 jaar, een waterspeelplek, een geweldig speelkasteel en op het eiland nog een natuurlijkspeeltuin middels een wilgenburcht. Voldoende uitdaging voor kinderen om zich een middagje te vermaken op ons park! 

Draag je ons ook een warm hart toe, word vriend van de Stadshoeve 

De Hummelhoeve

Voor de allerkleinsten (0-4 jaar) is er tegenover het terras van Bistro de Stadshoeve in Stadshagen (Zwolle) een speeltuin met een variatie aan schommels, glijbaan, een blote voetenpad en nog veel meer. Vanaf het terras kun je jouw kleintje(s) goed in de gaten houden.

Waterspelen

Naast de speeltuinen op Park de Stadshoeve hebben we ook een waterloop, waar kinderen heerlijk in kunnen spelen. Met een waterpomp kunnen ze zelf het grondwater oppompen en daarnaast zijn er ook waterspeelbakken, zodat de kinderen zich helemaal kunnen uitleven met waterplezier. 

Het speelkasteel

Recht tegenover de Wilgenburcht bij Park de Stadshoeve in Stadshagen (Zwolle) is een reusachtig houten speelkasteel gebouwd met een heuse gracht eromheen. Veel klauter en klim plezier is hier te beleven voor kinderen vanaf 5 jaar.

De Wilgenburcht

Op het ‘eiland’ Werkeren, waar vroeger kasteel Werkeren stond, is een imposante stervormige wilgenburcht gebouwd op een constructie van beton, een monument dat nooit is afgebouwd.  Rondom telt de wilgenburcht maar liefst zes toegangstunnels van wilgentakken.

Avontuurlijk spelen in een natuurspeeltuin

Eindeloos spelen en ook nog eens veel over de natuur ontdekken. In de natuurspeeltuin van Park de Stadshoeve kunnen kinderen uit Stadshagen (Zwolle) en omgeving hun kinderhart ophalen.

Kabouterpad

Wist je dat we bij Park de Stadshoeve een kabouterpad hebben? Er zijn negen gekleurde kabouters verstopt in ons park en bij elke kabouter hebben we een leuke seizoensgebonden opdracht bedacht.

banner bistro

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro
Hou me op de hoogte van de activiteiten

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2023 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | privacy & cookie verklaring