20 april 

Stadshoeve Aktief - Macventure sports

#StadshoeveActief is een actieve middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit Stadshagen die #kennismaken met leuke #avontuurlijke #leerzame vernieuwde activiteiten.

Activiteiten zoals #Longboarden #Bamboogames #NerfCombatGames #Geohiking #AdventureRopeGames #Powerkiting #ParaBracelletMaken

Min. 6 Deelnemers

Als vrienden van, doneren wij €1,- pp aan #Parkdestadshoeve
Prijs: €6,- pp tickets

25 april

Helpen bij het verzorgen van de dieren. 

Kom je ook helpen de dieren van Park de Stadshoeve te verzorgen? Woensdagmiddag 25 april kunnen de kinderen ons komen helpen bij het voeren en verzorgen van onze dieren. Daarnaast kun je in de stal knuffelen met onze konijnen. We zien je graag vanaf 14.00 uur bij Park de Stadshoeve!

2 mei

Stadshoeve Aktief - Macventure sports

#StadshoeveActief is een actieve middag voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit Stadshagen die #kennismaken met leuke #avontuurlijke #leerzame vernieuwde activiteiten.

Activiteiten zoals #Longboarden #Bamboogames #NerfCombatGames #Geohiking #AdventureRopeGames #Powerkiting #ParaBracelletMaken

Min. 6 Deelnemers

Als vrienden van, doneren wij €1,- pp aan #Parkdestadshoeve
Prijs: €6,- pp tickets

9 mei 

Bouw je eigen houten dier. 

Kom op woensdag 9 mei vanaf 14 uur naar Park de Stadshoeve en bouw je eigen dier van hout. Onder begeleiding van onze vrijwilligers kun je voor €4 een bouwpakket van een dier naar keuze in elkaar zetten. Ben je handig en vind je het leuk om te puzzelen, sluit dan gezellig aan! En mocht je je dier nog een kleurtje willen geven, dan hebben we ook nog verf. De activiteit is tot 16 uur, na 15:30 uur starten we niet meer met nieuwe aanmeldingen.

De bouwpakketten zijn naar onze inschatting geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Uiteraard kunnen jongere kinderen met hulp van een volwassene ook aan de slag. 

15 mei

Naaiatelier voor kinderen

Vind je kind het leuk om creatieve vaardigheden met naald en draad te ontwikkelen? Dan zijn de handwerklessen in het KokoloNaaiAtelier wellicht een uitdaging.

Na de mei vakantie starten weer nieuwe lessen bij de Stadshoeve.
In 6 lessen leer ik kinderen leuke werkstukjes maken met naald, draad, stof en andere materialen. Ieder kind kan op eigen tempo werken.

Wanneer :
Vanaf 15 mei, elke dinsdagmiddag (met uitzondering in de week van de avond4daagse)
Locatie :
de Stadshoeve, Oude Wetering 13, Zwolle (Stadshagen)
Tijd :
15.00 -16.00 uur kinderen van groep 3 t/m 8
16.15 – 17.15 uur kinderen van groep 3 t/m 8
Prijs : € 8,- per kind, per les incl. materialen, limonade en natuurlijk een fijne sfeer.

Per workshop zijn er 6 plaatsen beschikbaar.
Meld je snel aan via kidskokolo@gmail.com

Naald, draad, stof en wij gaan aan de slag!

Wil je meer weten? Stuur gerust een bericht.
Ayse Eki

15 mei 

Wandelexcursie naar huiszwaluwen in Stadshagen

Op dinsdagavond 15 mei start om 19.30 uur een activiteit met de huiszwaluw in de hoofdrol. Park De Stadshoeve organiseert met Stichting Avifauna Zwolle een wandelexcursie in de wijk. 2018 is uitgeroepen tot het Jaar van de Huiszwaluw. Daarom wordt er dit jaar speciale aandacht gevraagd voor deze prachtige vogel. In de wijk Stadshagen hebben zich enkele kolonies huiszwaluwen gevestigd. In geen andere wijk in Zwolle zijn zoveel kolonies te vinden! Het aantal huiszwaluwen in Nederland daalt nog steeds. Hoe dit komt, is nog niet helemaal duidelijk maar dit heeft mogelijk ook te maken met de vermindering van het aantal insecten. Op deze avond wordt een korte presentatie gegeven in De Stadshoeve over deze leuke medebewoners en aansluitend wordt de huiszwaluwkolonie in de buurt van De Stadshoeve bezocht. Een genot om naar te kijken! Gids tijdens deze excursie is wijkbewoner Louis Zandbergen. Ongetwijfeld maken we onderweg ook kennis met de boeren- en gierzwaluw. Deze soorten komen ook veel in deze wijk voor. De excursie duurt ongeveer 2 uur en een verrekijker meenemen is handig. Vooraf opgave is noodzakelijk en kan via www.vogelweek.nl . Ook andere activiteiten zijn hier te vinden.

19 mei 

Braakballen pluizen bij Park de Stadshoeve

Op zaterdagmiddag 19 mei organiseert Avifauna Zwolle in samenwerking met Park de Stadshoeve twee braakbalpluisactiviteiten. De eerste is van 13.00 tot 14.30 uur en de volgende van 15.00 tot 16.30 uur. Deze activiteit is geschikt voor kinderen van 8 t/m 12 jaar. Opgave vooraf (met opgave welke groep) is noodzakelijk via info@parkdestadshoeve.nl. Kosten per kind is € 2,=, contant bij de ingang te voldoen. Voor dit bedrag krijgen de kinderen ook iets te drinken en wat lekkers erbij. Wees er op tijd bij om teleurstelling te voorkomen.

Uilen eten muizen en kleine vogels met huid en haar op, maar de botjes, schedels en vacht kunnen ze niet verteren. Die braakt de uil samengeperst in een langwerpige prop - de braakbal - uit. In braakballen vind je de resten van die muizen en vogeltjes terug. Met een loep, kwastje en pincet gaan de kinderen aan de slag om een braakbal uit te pluizen. Aan de hand van een zoekkaart gaan ze zelf bekijken welke soorten muizen de uilen zoal naar binnen hebben gewerkt. De skeletonderdelen die de kinderen vinden, kleuren ze in op een kleurplaat. Voorafgaand aan het minutieuze pluiswerk krijgen de jongeren informatie over uilen en muizen.

24 mei 

Workshop brushlettering

Brushletters schrijf je met een brushpen of met een penseel. Het is een speciale techniek die je door heel veel te oefenen in de vingers krijgt. Tijdens de workshop geef ik je een kickstart of ik help je vooruit als je zelf al begonnen bent met brushletteren. Ik laat je kennismaken met een brushpen en het schrijven met een penseel. Zo kun je zelf kiezen wat jij prettig vind schrijven en wat je zelf mooi vind. Ik vertel je ook alles over welk papier geschikt is om te gebruiken.

Wat ga je maken?
Je krijgt eerst een uitleg van mij en dan gaan we snel aan de slag met het oefenen van de letters. Je krijgt tijdens het oefenen ook alle ruimte om de materialen uit te proberen en te kiezen waar jij jouw eindwerkstuk mee wil schrijven. Het eerste uur gebruiken we om te oefenen. Tijdens het tweede uur ga je jouw zelfgekozen quote uitwerken op A4 en je gaat dan ook naar huis met jouw zelfgemaakte poster.

30 mei

Workshop Ge-Stipt

Tijdens een workshop Ge-Stipt maakt u zelf een kunstwerkje op porselein, dit kunstwerkje kunt u al meteen mee naar huis toe nemen.In de workshop leert u alle tips en trics om uw nieuwe hobby zelfstandig uit te kunnen voeren. Bij deze workshop zit het gebruik van alle materialen inbegrepen!

Dat wil zeggen:

- Gebruik van allerlei kleuren verf
- Stip gereedschap en sjablonen
- Servies

Natuurlijk wordt u gedurende de workshop ook voorzien van een drankje en iets lekkers.

Vanaf Mei 2018 is mijn concept vernieuwd. Deze workshop kost €45 per persoon.
Maar u kunt ook kiezen voor de deluxe versie deze kost €62,50 per persoon.
U krijgt een complete starterskit mee naar huis met daarin:
6 primaire kleuren verf, mengbakje, sjablonen, stip gereedschap en servies.
Dus naast het aanleren van de stip-technieken kunt u thuis meteen verder met uw nieuwste hobby.

Aanmelden kan via het contactformulier op de website www.ge-stipt.nl. Of via de e-mail ge-stipt@hotmail.com vermeld dan graag met hoeveel personen u wilt komen en welke versie van de workshop u wilt.

 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2018 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact