Op ons park staan zes informatieborden die betrekking hebben op de geschiedenis van dit park qua locatie en historie. Middels deze borden kom je van alles te weten over kasteel Werkeren, de Masterbroeken polder, de vergeten groenten, de oude boerderijen die aan de oude weteting hebben gestaan, het historische eikenlaantje en er is een sage van Stadshagen.

Boven in de Stadshoeve staat nog een mooie maquette, hier is te zien hoe het kasteel Werkeren er vroeger uit heeft gezien op basis van de oudste tekeningen.                                              

Zeker de mooite waard om deze wandeling te doen op ons park en een kijkje te nemen boven in de Stadshoeve. 

Geschiedenisbord masterbroek stadshoeve Small     Maquette kasteel werkeren stadshoeve Small

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2019 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring