21 januari

SOP Bijeenkomst - Geen Stress om stress

Als ondernemer kamp je wellicht met stress. Dit kan in vele vormen. Karin Conradie neemt de ondernemers in Stadshagen mee in het onderwerp: Geen Stress om Stress. In een luchtige en praktische bijeenkomst vertelt zij ondernemers over de volgende onderwerpen:

- Waarom Stress niet altijd negatief is, maar waarom het wel zo'n vibe heeft.
- Hoe je de juiste prioriteiten kunt stellen.
- Hoe je zorgt voor een balans tussen zakelijk en privé.
- Hoe je voorkomt dat je slachtoffer wordt van je eigen succes.
- Waarom multi-tasken zo slecht voor je is.

Karin Conradie is vitaliteitscoach met haar eigen bedrijf Vrij & Vitaal coaching in Stadshagen. Ben jij dus op zoek naar tips & tricks hoe je om kunt gaan met stress? Laat je dan op maandag 21 januari a.s. inspireren door Karin.

23 januari

Dieren knuffelen en verzorgen

Kom jij ook op de vierde woensdag van de maand naar Park de Stadshoeve om de dieren te komen aaien, borstelen en te voeren. Van 14.00 - 16.00 uur zijn onze vrijwilligers aanwezig om samen met de kinderen de dieren even extra te verwennen. De geiten, ezels en kalveren kunnen worden geborsteld, de konijnen mogen op schoot en we voeren de dieren stukjes wortels. Vind jij het ook leuk om hierbij te helpen? Kom dan op woensdag 23 januari vanaf 14.00 uur naar de Stadshoeve!

23 januari

Buurtpanel Verduurzamen van Stadshagen

Sinds 1 juni ben ik actief in Stadshagen als verbinder van duurzame initiatieven. Ik ben actief in het bouwen van een netwerk, het organiseren van activiteiten en ik wil graag met bewoners spreken over het verduurzamen van onze woonomgeving in Stadshagen.

Wat zijn de behoeften van bewoners?
Ik wil graag met een groep van zo’n 20 bewoners een buurtpanel vormen.

Met het panel wil ik er graag achter komen waar de behoeftes liggen van de bewoners van Stadshagen. In deze bewonersgroep zou ik graag mensen zien die al ervaring hebben bij het verduurzamen van hun woning, mensen die daarin stappen willen zetten en mensen die daar zoekende in zijn en er graag over willen meedenken.

In een drietal bijeenkomsten wil ik graag de volgende 3 vragen beantwoorden:
- Wat zijn de behoeftes van bewoners van Stadshagen als het gaat om het verduurzamen van hun woon- en leefsituatie?
- Vinden de bewoners de informatievoorzieningen vanuit de gemeente vindbaar, beschikbaar, leesbaar en bruikbaar en denken zij dat deze informatie daadwerkelijk bijdraagt aan het verduurzamen van de woonwijk?
- Wat is de visie van bewoners op toekomstgericht leven? Kunnen we een stip op de horizon beschrijven en een aantal tussenstappen benoemen?

Wanneer en waar
De bijeenkomsten zullen zijn op de woensdagavonden 24 oktober, 12 december en 23 januari in de Stadshoeve aan de Oude Wetering in Stadshagen. De avonden zullen zijn van 20.00 tot 22.00.

Elke avond is er ruimte ingericht voor informatie en inspiratie, uitwisselen van ervaringen en discussie over de genoemde vragen.

Wil je je aanmelden stuur dan een email naar sanderblok76@gmail.com

27 januari

Wandeling vanaf Park & Bistro de Stadshoeve

Zin om te wandelen? Kom dan de laatste zondag van de maand naar de Stadshoeve. Om 9.00 u vertrekken we voor een wandeling van ca 7-8 km. Uiterlijk 10.30 zijn we weer terug en wie wil kan daar op eigen kosten nog een kopje koffie of thee drinken. Aan het wandelen zijn geen kosten verbonden. Je wandelt mee op eigen risico en aanmelden is niet nodig. 

12 februari

ZZP café

Op dinsdag 12 februari ben je als ZZP’er welkom in het ZZP café van Park & Bistro de Stadshoeve. De ruimte direct achter de bistro wordt die dag kosteloos beschikbaar gesteld en biedt plek voor maximaal 20 ZZP’ers. 

Ben jij ook op zoek naar een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten? Een plek om ongedwongen te netwerken en waar je natuurlijk lekker aan de slag kan met je eigen activiteiten. Kom dan op dinsdag 12 februari eens een kijkje nemen bij het ZZP Café.

Bij Park & Bistro de Stadshoeve vind je een leuke en inspirerende omgeving midden in de wijk Stadshagen waar je ongestoord en ontspannen kunt werken. Er is uiteraard gratis wifi, je kunt vrij in- en uitlopen gedurende de dag en consumpties zijn via Bistro de Stadshoeve te verkrijgen. Deze zijn uiteraard wel tegen betaling. Zien wij jou ook op dinsdag 12 februari? Je bent van harte welkom vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur!

13 februari

Workshop Brushlettering

Brushletters schrijf je met een brushpen of met een penseel. Het is een speciale techniek die je door heel veel te oefenen in de vingers krijgt. Tijdens de workshop geef ik je een kickstart of ik help je vooruit als je zelf al begonnen bent met brushletteren. Ik laat je kennismaken met een brushpen en het schrijven met een penseel. Zo kun je zelf kiezen wat jij prettig vind schrijven en wat je zelf mooi vind. Ik vertel je ook alles over welk papier geschikt is om te gebruiken. 

Wat ga je maken?
Je krijgt eerst een uitleg van mij en dan gaan we snel aan de slag met het oefenen van de letters. Je krijgt tijdens het oefenen ook alle ruimte om de materialen uit te proberen en te kiezen waar jij jouw eindwerkstuk mee wil schrijven. Het eerste uur gebruiken we om te oefenen. Tijdens het tweede uur ga je jouw zelfgekozen quote uitwerken op A4 en je gaat dan ook naar huis met jouw zelfgemaakte poster. 

Kosten: €29,95 (inclusief koffie/thee met brushpen en oefenmateriaal) 
Aanmelden: kan via letterfabriek.info/workshop/agenda/

24 februari

Wandeling vanaf Park & Bistro de Stadshoeve

Zin om te wandelen? Kom dan de laatste zondag van de maand naar de Stadshoeve. Om 9.00 u vertrekken we voor een wandeling van ca 7-8 km. Uiterlijk 10.30 zijn we weer terug en wie wil kan daar op eigen kosten nog een kopje koffie of thee drinken. Aan het wandelen zijn geen kosten verbonden. Je wandelt mee op eigen risico en aanmelden is niet nodig. 

26 februari, 5 maart, 12 maart, 19 maart, 26 maart en 2 april

Cursus over vitale voeding

Is biologische voeding gezonder? En hoe zit dat dan met biodynamische voeding? Wat is dat eigenlijk? Maakt het uit of ik een komkommer eet uit de volle grond, of uit een voedselflat?
In deze cursus van zes avonden gaan we op zoek naar antwoorden op deze vragen. Je leert op een nieuwe, holistische manier naar voeding kijken (en proeven!) en geeft daarmee je voedselaankoop-, kook-, en eetgedrag een vitale schwung! Kosten: hele cursus 90,-. Losse avond: 17,50.

27 februari

Dieren knuffelen en verzorgen

Kom jij ook op de vierde woensdag van de maand naar Park de Stadshoeve om de dieren te komen aaien, borstelen en te voeren. Van 14.00 - 16.00 uur zijn onze vrijwilligers aanwezig om samen met de kinderen de dieren even extra te verwennen. De geiten, ezels en kalveren kunnen worden geborsteld, de konijnen mogen op schoot en we voeren de dieren stukjes wortels. Vind jij het ook leuk om hierbij te helpen? Kom dan op woensdag 27 februari vanaf 14.00 uur naar de Stadshoeve!

9 maart 

Workshop Botanical Watercolor

Tijdens de 2,5 uur durende workshop leer ik je de basics van aquarel. Ik laat je de magie van waterverf ervaren door je te laten zien hoe je water kunt toevoegen, hoe je de kleuren kunt mengen en blenden en ik leer je de penseelstreken die je nodig hebt om botanische vormen te schilderen. 

Deze onderdelen komen aan bod:
- bladeren met penseelstreken
- ronde bladeren 
- samengesteld blad
- bladeren met kleurverlopen
- ronde bloemvorm (Anemoon, Gerbera)
- de roos

De workshop is inclusief een reader met alle informatie en foto's, zodat je thuis verder kunt oefenen. Natuurlijk is er ook koffie/thee en iets lekkers en alle materialen (van goede kwaliteit!) die je nodig hebt zijn er om te gebruiken. 

Kosten: €39,95 (inclusief koffie/thee en een starterskit t.w.v. €12,50. 
Aanmelden: kan via letterfabriek.info/workshop/agenda/

27 maart

Dieren knuffelen en verzorgen

Kom jij ook op de vierde woensdag van de maand naar Park de Stadshoeve om de dieren te komen aaien, borstelen en te voeren. Van 14.00 - 16.00 uur zijn onze vrijwilligers aanwezig om samen met de kinderen de dieren even extra te verwennen. De geiten, ezels en kalveren kunnen worden geborsteld, de konijnen mogen op schoot en we voeren de dieren stukjes wortels. Vind jij het ook leuk om hierbij te helpen? Kom dan op woensdag 27 maart vanaf 14.00 uur naar de Stadshoeve!

31 maart

Wandeling vanaf Park & Bistro de Stadshoeve

Zin om te wandelen? Kom dan de laatste zondag van de maand naar de Stadshoeve. Om 9.00 u vertrekken we voor een wandeling van ca 7-8 km. Uiterlijk 10.30 zijn we weer terug en wie wil kan daar op eigen kosten nog een kopje koffie of thee drinken. Aan het wandelen zijn geen kosten verbonden. Je wandelt mee op eigen risico en aanmelden is niet nodig. 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2019 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring