13 november, 20 november, 27 november en 4 december

Verken je wereld steek voor steek

Wil je kind graag leren naaien, of werken met textiel? Meld je kind dan aan voor een van de lessenseries. Stuur een mail aan kokolokids@outlook.com
Stap voor stap ontdekt je kind het plezier van het werken met stof, naald en draad. In de drukte van alledag geniet je kind ervan om geconcentreerd met een eigen creatie bezig te zijn. Er start een groep om 15.00 - 16.00 uur en een groep van 16.15 - 17.15 uur. 

18 november

Opening Speelkasteel Werkeren

Jawel het is zover! Ons unieke bouwproject Speelkasteel Werkeren is afgerond en klaar om met de wijk kennis te laten maken. Natuurlijk zetten we niet zomaar de deuren open, maar maken we er een waardig feest van.

Op zondag 18 november zal er om 14.30 uur een flitsend toernooi met twee ridders te paard plaatsvinden bij ons in de dierenweide, waarbij het publiek gevraagd wordt partij te kiezen voor een van de twee kemphanen.

Na deze volwassen battle mogen de kinderen zelf deelnemen aan de kids battle. Zelfs de jongste bewoners uit de wijk kunnen hieraan deelnemen.

Om 15.30 uur zullen we met elkaar het speelkasteel officieel openen en vanaf dan kan ieder genieten van deze mooie aanwinst voor onze wijk.

14 november, 28 november, 12 december

3-delige workshop 'SOS kinderen & emoties'

In 3 bijeenkomsten van 2,5 uur bied ik je volop handvatten hoe je om kunt gaan met de ´moeilijkste´ basis-emoties van kinderen:
Boos, Bang en Bedroefd. Hierbij sta je ook stil bij je eigen emoties. Die zijn namelijk van grote invloed op het kind.

Kinderen zitten vol emoties en deze emoties hebben invloed op hun gedrag. Dat we dat gedrag niet altijd wenselijk vinden spreekt voor zich….

Tegelijkertijd weten we hoe belangrijk het is dat je goed naar je gevoel kunt luisteren.
Want emoties zijn een goede graadmeter. Ze vertellen ons hoe het met ons gaat en of onze grens (bijna) bereikt is.
Ze zorgen er dus voor dat we goed op onszelf passen en goed voor onszelf zorgen.

Hoe zorgen we er dan voor dat kinderen ook leren luisteren naar hun emoties, dat ze zichzelf kunnen zijn, maar dat het gedrag binnen de perken blijft. Dat het kind ook leert om rekening te houden met zijn omgeving. Hoe voorkom je dat situaties uit de hand lopen?

Je krijgt bruikbare tips om kinderen zelf ruzies op te laten lossen, angsten te laten overwinnen en om te gaan met verdriet. Daarnaast krijg je handvatten om het zelfvertrouwen van de kinderen te vergroten.Als deelnemer maak je kennis met wat de kinderen te leren hebben en hoe wij als ouders/opvoeders hen daarin kunnen begeleiden en voorgaan.

Kosten workshop (3x 2,5 uur incl materiaal): 150 euro pp

24 november en 14 december

Workshop voor drukbezette moeders

Heb jij het ook best goed voor elkaar? Vind je het tegelijkertijd soms lastig om de zorg voor je kinderen te combineren met werk, huishouden en je sociale leven? Kom je nauwelijks toe aan ontspannen en genieten in de hectiek van alledag?

Dan zijn More than Mom's workshops echt iets voor jou!

Met onze professionele en persoonlijke aanpak begeleiden wij jou in
drie workshops naar meer tijd en aandacht voor jezelf.

DATA
Drie workshops die het beste als serie, maar ook los gevolgd kunnen worden:

vrijdag 2 november (9.30 - 12.00 uur)
vrijdag 23 november (9.30 - 12.00 uur)
vrijdag 14 december (9.30 - 12.00 uur)

LOCATIE
Park en Bistro de Stadshoeve
Oude Wetering 13*
8043 MV Zwolle

* navigatie: vanaf de Belvederelaan naar de Arendshorstlaan en dan rechts aanhouden

INHOUD
In onze workshops combineren we ontspanning, theorie, oefeningen, het delen van ervaringen en tips voor thuis. Dit alles in een warme, gezellige sfeer.

Kernwoorden:
* Andere moeders ontmoeten
* Ervaringen delen
* Ontspannen en genieten
* Persoonlijke groei

KOSTEN
Workshopserie: €79 (drie workshops)
Workshop los: €29,50

Vriendinnenactie: kom samen met een vriendin, zus of buurvrouw en betaal €65 per persoon voor de workshopserie in plaats van €79!

LUNCHPROEVERIJ
Speciaal voor deelnemers aan de workshops heeft Bistro de Stadshoeve een leuk en lekker aanbod: een lunchproeverij inclusief één drankje voor €10 per persoon. Een fijne afsluiting van de workshop! Reserveren hiervoor is noodzakelijk en kan uiterlijk één week voor aanvang van betreffende workshop bij More than Mom.

AANMELDEN EN CONTACT
Internet: www.morethanmom.nl/contact
E-mail: welkom@morethanmom.nl
Telefoon: 06 - 42304688 (Anouk) en 06 - 42682938 (Marieke)

28 november

Dieren verzorgen & knuffelen

Kom jij op de vierde woensdag van de maand ons helpen met het verzorgen van de dieren? Onder begeleiding van onze vrijwilliers van de werkgroep dieren kun je deze middag actief helpen met de verzorging, kun je lekker knuffelen met onze dieren en kan je tegen een kleine vergoeding een ritje op de ezel doen. Kom je ook gezellig langs?

7 december

Workshop Ge-Stipt; porselein stippen Kerst thema

Tijdens een workshop Ge-Stipt maakt u zelf een kunstwerkje op porselein,
dit kunstwerkje kunt u al meteen mee naar huis toe nemen.
In de workshop leert u alle tips en trics om uw nieuwe hobby zelfstandig uit te kunnen voeren.
Bij deze workshop zit het gebruik van alle materialen inbegrepen!
Dat wil zeggen:
- Gebruik van allerlei kleuren verf
- Stip gereedschap en sjablonen
- Servies ruime keus uit meerdere soorten bordjes

Deze dag is er ook keuze uit thema kerst.

Natuurlijk wordt u gedurende de workshop ook voorzien van een drankje en iets lekkers.
Deze workshop kost €45 per persoon.

Inschrijven gaat via de website
www.ge-stipt.nl
of ge-stipt@hotmail.com

8 december

Workshop Botanical Watercolor: Holiday Flowers van de Letterfabriek

Tijdens de 2,5 uur durende workshop leer ik je de basics van aquarel. Ik laat je de magie van waterverf ervaren door je te laten zien hoe je water kunt toevoegen, hoe je de kleuren kunt mengen en blenden en ik leer je de penseelstreken die je nodig hebt om botanische vormen te schilderen.

Deze onderdelen komen aan bod:
bladeren met penseelstreken
ronde bladeren
samengesteld blad
bladeren met kleurverlopen
ronde bloemvorm (Anemoon, Gerbera)
de roos

De workshop is inclusief een reader met alle informatie en foto's, zodat je thuis verder kunt oefenen. Natuurlijk is er ook koffie/thee en iets lekkers en alle materialen (van goede kwaliteit!) die je nodig hebt zijn er om te gebruiken. In de workshop agenda vind je een workshop bij jou in de buurt.

kosten: €39,95 (inclusief koffie/thee met taart en een starterskit t.w.v. €12,50.
Aanmelden: kan via de letterfabriek

11 december 

ZZP café

Op dinsdag 11 december ben je als ZZP’er welkom in het ZZP café van Park & Bistro de Stadshoeve. De ruimte direct achter de bistro wordt die dag kosteloos beschikbaar gesteld en biedt plek voor maximaal 20 ZZP’ers. Vol=Vol Ben jij ook op zoek naar een plek waar je gelijkgestemden kunt ontmoeten? Een plek om ongedwongen te netwerken en waar je natuurlijk lekker aan de slag kan met je eigen activiteiten. Kom dan op dinsdag 11 december eens een kijkje nemen bij het allereerste ZZP Café. Bij Park & Bistro de Stadshoeve vind je een leuke en inspirerende omgeving midden in de wijk Stadshagen waar je ongestoord en ontspannen kunt werken. Er is uiteraard gratis wifi, je kunt vrij in- en uitlopen gedurende de dag en consumpties zijn via Bistro de Stadshoeve te verkrijgen. Deze zijn uiteraard wel tegen betaling. Zien wij jou ook op dinsdag 11 december? Je bent van harte welkom vanaf 09.00 uur tot 17.00 uur!

12 december en 23 januari

Buurtpanel Verduurzamen van Stadshagen

Sinds 1 juni ben ik actief in Stadshagen als verbinder van duurzame initiatieven. Ik ben actief in het bouwen van een netwerk, het organiseren van activiteiten en ik wil graag met bewoners spreken over het verduurzamen van onze woonomgeving in Stadshagen.

Wat zijn de behoeften van bewoners?
Ik wil graag met een groep van zo’n 20 bewoners een buurtpanel vormen.

Met het panel wil ik er graag achter komen waar de behoeftes liggen van de bewoners van Stadshagen. In deze bewonersgroep zou ik graag mensen zien die al ervaring hebben bij het verduurzamen van hun woning, mensen die daarin stappen willen zetten en mensen die daar zoekende in zijn en er graag over willen meedenken.

In een drietal bijeenkomsten wil ik graag de volgende 3 vragen beantwoorden:
- Wat zijn de behoeftes van bewoners van Stadshagen als het gaat om het verduurzamen van hun woon- en leefsituatie?
- Vinden de bewoners de informatievoorzieningen vanuit de gemeente vindbaar, beschikbaar, leesbaar en bruikbaar en denken zij dat deze informatie daadwerkelijk bijdraagt aan het verduurzamen van de woonwijk?
- Wat is de visie van bewoners op toekomstgericht leven? Kunnen we een stip op de horizon beschrijven en een aantal tussenstappen benoemen?

Wanneer en waar
De bijeenkomsten zullen zijn op de woensdagavonden 24 oktober, 12 december en 23 januari in de Stadshoeve aan de Oude Wetering in Stadshagen. De avonden zullen zijn van 20.00 tot 22.00.

Elke avond is er ruimte ingericht voor informatie en inspiratie, uitwisselen van ervaringen en discussie over de genoemde vragen.

Wil je je aanmelden stuur dan een email naar sanderblok76@gmail.com

15 december

Kerstevent bij Park & Bistro de Stadshoeve

Op zaterdag 15 december toveren wij Park & Bistro de Stadshoeve weer om voor een gezellig en sfeervol kerstevent. Met overdekt en verwarmd terras, een lekkere winterse tapas bbq , ondernemers met mooie lokale producten, handgemaakte en ambachtelijk vervaardigde kerstkado's, workshop, optredens van verschillende koren en een levende kerststal kun je heerlijk komen genieten van deze mooie plek in Stadshagen. Kom gezellig langs vanaf 16.00 uur tot 20.00 uur!

16 januari

Hoe fit ben jij?

Wel eens een check gedaan hoe vitaal je bent? Zit jij lekker in je ‘vel’? Op deze avond krijg je informatie over een gezonde levensstijl. Wat is gezond? 
Het zal gaan over voeding, beweging en ontspanning. Daarnaast leer je meer over je eigen lichaam en kan je aan de hand van verschillende metingen, zoals spier en vetmeting, een health check doen. Tenslotte krijgt je handvaten mee voor thuis waar jij praktisch mee aan de slag kunt. 

De clinic zal gegeven worden door Wilma van der Geer- Wibbelink, BGN geregistreerd gewichtsconsulent & leefstijl coach. Naast dat ze als zelfstandige werkt is zij ook verbonden aan de landelijke organisatie Gezond & Weldoen. Ze begeleidt mensen op het gebied van voeding en beweging en verzorgt workshops voor particulieren en bedrijven. Voor meer info zie http://theambassador.nl/

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2018 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring