15 september

Workshop Ge-stipt

Tijdens een workshop Ge-Stipt maakt u zelf een kunstwerkje op porselein,
dit kunstwerkje kunt u al meteen mee naar huis toe nemen.
In de workshop leert u alle tips en trics om uw nieuwe hobby zelfstandig uit te kunnen voeren.
Bij deze workshop zit het gebruik van alle materialen inbegrepen!
Dat wil zeggen:
- Gebruik van allerlei kleuren verf
- Stip gereedschap en sjablonen
- Servies

Natuurlijk wordt u gedurende de workshop ook voorzien van een drankje en iets lekkers.

Vanaf Mei 2018 is mijn concept vernieuwd.
Deze workshop kost €45 per persoon.
Maar u kunt ook kiezen voor de deluxe versie deze kost €62,50 per persoon.
U krijgt een complete starterskit mee naar huis met daarin:
6 primaire kleuren verf, mengbakje, sjablonen, stip gereedschap en servies.
Dus naast het aanleren van de stip-technieken kunt u thuis meteen verder met uw nieuwste hobby.

Aanmelden kan via het contactformulier op de website. Of via de e-mail ge-stipt@hotmail.com vermeld dan graag met hoeveel personen u wilt komen en welke versie van de workshop u wilt.

Graag tot ziens.

Met creatieve groet,
Brechtje Bubeck 

18 september, 25 september, 2 oktober, 9 oktober en 23 oktober

Cursus over Vitale voeding

Voeding kiezen en bereiden lijkt lastig in deze tijd. Zoveel verschillende tips en diëten! Wat moet je geloven (en wat niet)?! En is biologisch nu echt gezonder? Deze cursus geeft je een paar stevige inzichten omtrent de vitaliteitswaarde van voeding. Daardoor ga je vanzelf duidelijker voedselkeuzes gaat maken, in de winkel en in de keuken. Voor je eigen gezondheid en die van de aarde. Iedere avond een proeverij en taart! (alles bio) Kosten hele cursus: 75 euro. Losse avond: 17,50.

Georganiseerd door Barstensvol Leven.

20 en 29 september

Fietstocht “Stadshagen wonen met water”

Ook al is het tijdens deze droge zomer moeilijk voor te stellen, we weten allemaal hoe hoog het water in de IJssel kan staan. Vergeleken met het hoge water is Stadshagen een zeer laag gelegen woonwijk. Ook hebben we door klimaatsverandering vaker te maken met grote hoeveelheden neerslag. Dit water moet in onze polder worden opgevangen en op een veilige manier worden weggeleid.

We nodigen de inwoners van de Zwolse wijk Stadshagen van harte uit voor deze gratis fietstocht in hun eigen wijk. Tijdens deze fietstocht wordt de historie van de wijk, de rol van het water, het voorkomen van planten en dieren en de mogelijkheden voor een watervriendelijke groene tuin bekeken. Onder leiding van vier deskundigen, elk met een eigen specialiteit, krijgt u door een inspirerend verhaal een nieuwe blik op uw woonomgeving.

De fietstochten worden gehouden op donderdagavond 20 september van 19.00 tot 21.00 uur en op zaterdagmiddag 29 september van 15.00 tot 17.00 uur. De start is bij Wijkboerderij de Stadshoeve aan de Oude Wetering 13 in Stadshagen. Vanaf een half uur voor de start is hier gelegenheid om kennis te maken onder het genot van kopje thee of koffie. De fietstocht is bedoeld voor inwoners van Stadshagen vanaf 18 jaar.

Voor beide fietsexcursies is er plek voor maximaal 20 deelnemers. Opgave vooraf is noodzakelijk via louiszandbergen@gmail.com of sanderblok76@gmail.com
Deze fietstocht wordt mede mogelijk gemaakt door medewerkers van Steenbreek, IVN afdeling Zwolle, Wijkboerderij de Stadshoeve en gestimuleerd door de gemeente Zwolle.

21 september, 5 en 19 oktober

Thema avonden door Thamara's voedingsadvies

Vrijdag 21 september 'Zonder pakjes en zakjes'

Vrijdag 5 oktober '​Vegetarisch of niet'

Vrijdag 19 oktober '​Varieeren met je ontbijt'

Kosten: bij deelname aan alle 3 de avonden 25 euro (inclusief 1-haps gerechtjes en 1 drankje). Bij deelname aan 1 avond 15 euro (inclusief 1-haps gerechtjes en 1 drankje). Wel aanmelden van te voren via info@tamarasvoedingsadvies.nl of het contactformulier.

22 september

Burendagfeest

Op zaterdag 22 september nodigen wij de buren van Park & Bistro de Stadshoeve uit om weer eens een kijkje te komen nemen op ons mooie park. Naast burendag vieren wij ook dat wij 1 jaar bestaan en laten de wijk graag zien wat wij allemaal hebben bereikt in dit eerste jaar.

Van 10.00 – 14.00 uur zijn er verschillende activiteiten op het park te doen. Zo kun je plantjes planten in grootmoederstuin, kunnen kinderen een workshop volgens, laten we zien hoe onze geuren en kleurentuin is opgebouwd, vertellen wij over ons insectenhotel, is er een springkussen en uiteraard zijn onze dieren ook prominent aanwezig.

Daarnaast mag je ook zelf muziek komen maken op het gezellige terras van Bistro de Stadshoeve. Onder professionele begeleiding van MEC muziekschool kun je van 10.00 – 13.00 uur je talent aan de wijk laten horen. Neem je instrument mee en laat ons horen wat je kan.

Daarnaast hopen wij die dag ook nieuwe vrienden en vrijwilligers voor stichting de Stadshoeve te mogen verwelkomen. Alleen met financiële steun en hulp uit de wijk kunnen wij het park blijven exploiteren. We laten je graag zien op welke wijze je ons kunt steunen.

12 oktober

Stoere buitendag

Op vrijdag 12 oktober organiseren kinderboerderij Wezenlanden, Park de Stadshoeve en de wijkboerderijen in Zwolle gezamenlijk de Stoere Buitendag. Waarom doen we dat? Omdat het ook in de herfst leuk is om buiten te spelen. Voor kinderen is buiten zijn en in de natuur spelen heel belangrijk. Het is goed voor hun hele ontwikkeling, bijvoorbeeld voor de zintuigen, de beweging, de creativiteit en het denken.

Tijdens de Stoere Buitendag kunnen alle kinderen van de basisschool actief aan de slag in de natuur en op de boerderij. Het stoere programma is leuk en leerzaam voor alle leeftijden.

Bij de volgende vijf locaties vindt de Stoere Buitendag plaats:
- Wijkboerderij de Eemhoeve: loop/ fietsafstand van Berkum, Aa-landen en Diezerpoort.
- Wijkboerderij de Schellerhoeve: loop/ fietsafstand van Zwolle Zuid en Windesheim.
- Wijkboerderij de Klooienberg: loop/ fietsafstand van Centrum en Holtenbroek.
- Wijkboerderij Wezenlanden: loop/ fietsafstand van Wipstrik en Assendorp.
- Wijkboerderij de Stadshoeve: loop/fietsafstand van Stadshagen en Westenholte

Voor wie is het:
Groepen 1 t/m 4 van 9.00 uur tot 11.00 uur.
Groepen 5 t/m 8 van 12.00 uur tot 14.00 uur (eventueel aan te passen)

Aanmelden
De leerkracht kan zijn/haar groep aanmelden door een mail te sturen voor 1 oktober naar
b.vthul@travers.nl – locaties Eemhoeve, Schellehoeve en Klooienberg
miranda@kinderboerderijenzwolle.nl – locatie Wezenlanden
info@parkdestadshoeve.nl – locatie de Stadshoeve

 

Wil je ons steunen?

Geef eenmalig

 euro

Word onze vriend

Ons park wordt in stand gehouden door wijkbewoners van Stadshagen en andere betrokken Zwollenaren met een groot maatschappelijk hart. Word onze vriend, dan wordt Park de Stadshoeve ook een beetje van jou!

Meer informatie

Word vrijwilliger

Stichting de Stadshoeve bestaat uit een grote groep enthousiaste vrijwilligers. Kom jij een van onze werkgroepen versterken? Dan bouw je samen met een gezellige club mensen verder aan onze droom. 

Vacatures

Word sponsor

We bieden bedrijven en organisaties een interessant sponsorpakket.

© Park de Stadshoeve - 2018 | Illustraties : jannekeinbeeld.nl en Mart Gombert | Website door: Inxpact | Privacy verklaring